Gemoedelijk & Gastvrij

De Postelse Hoeve

Maak kennis met de gastvrijheid van Hotel De Postelse Hoeve Tilburg. Al meer dan 50 jaar bijzondere gastvrijheid en persoonlijke aandacht. En dat is nog altijd dé reden om een hapje te eten, een feest te vieren of te vergaderen. Want inmiddels is de Hotel Tilburg de Postelse Hoeve uitgegroeid tot een indrukwekkend bedrijf. Ruime en lichte kamers voorzien van alle moderne faciliteiten. Een voortreffelijke brasserie en uitstekende vergader- en congreszalen, ook voor een feestelijke bijeenkomst.

Lekker eten of

weekendje weg?

Velen gingen u voor! Het hotel ligt nabij het Textielmuseum, Museum de Pont, Beekse Bergen en het mooie Efteling. De Postelse Hoeve is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een ontspannen weekend met uw gezin, partner of collega’s.  Natuurlijk maakt u gebruik van gratis Wifi, staan we het gehele verblijf voor u klaar en ontbijt, luncht en dineert u in onze bekende brasserie. Wanneer schuift u aan?

Iets meer over

de historie   

De oorsprong van dit hotel ligt in het jaar 1608, toen de familie Heerkens een boerderij liet bouwen nabij de Hasseltse kapel. In 1830 werd er gesproken van ‘een herberg’, maar waarschijnlijk werd er voor die tijd al geschonken. Rond de negentiende eeuw ontwikkelde De Postelse Hoeve zich tot een bekende plek voor allerlei zakenmannen en -vrouwen. In 1929 verkocht Hendrik Heerkens het café aan Cornelis Fouchier, die het enkele decennia leidde. Later, in 1934, werd aan het pand een verenigingszaal gebouwd.

In 1962 werd het complex, waaronder een van de oudste Tilburgse boerderijen, gesloopt. Het bedrijf was toen in handen van het echtpaar Vermeer-Fouchier, dat in 1963 een nieuw onderkomen betrok nabij de oude locatie. De naam Postelse Hoeve werd in dit jaar officieel en werd het café uitgebreid met een hotel en een restaurant. Van 1966 tot 1989 werd het bedrijf uitgebreid en verbouwd en in hetzelfde jaar werd er een apart congrescentrum met hotelaccommodatie geopend.

We danken onze naam aan een van de oudste hoeves in Tilburg. Wij zijn blij de naam voort te mogen zetten.